latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 
Истраживања

Истраживања

Развојем своје истраживачке функције, Народна банка Србије остварује важан предуслов испуњења основних циљева и задатака из своје надлежности.

Поред интензивирања истраживања кроз радне папире и друге публикације, наставиће се активности на изградњи Народне банке Србије као локалног и регионалног центра истраживачких семинара и међународних конференција. С тим циљем, Народна банка Србије ће и даље развијати сарадњу с централним банкама и међународним академским и другим институцијама путем заједничког рада на истраживачким пројектима, размене студијских боравака истраживача, заједничког коришћења истраживачких ресурса, као и сарадње у организацији истраживачких семинара.

Истраживачки семинари

Народна банка Србије и Економски факултет у Београду од 2018. године заједнички организују Београдски истраживачки семинар из економије и финансија, који наслеђује истраживачке семинаре које је Народна банка Србије одржавала у претходном периоду...


Конференцијe и истраживачки курсеви

У оквиру стратегије развоја истраживања, Народна банка Србије организује међународне конференције из области од посебног интереса у истраживачком смислу. Уз јачање репутације банке, циљ ових конференција је укључивање неких водећих светских стручњака у тим областима, као и младих људе из Србије који представљају значајан потенцијал и оних који су активни истраживачи.

Погледајте...
Стручни радови
Библиотека
Корисни линкови